Filter

Head of People

Den Haag

Bank Nederlandse Gemeenten NV (BNG)

Permanent
First selection made

Voor onze klant BNG zijn wij op zoek naar een stevige en moderne Head of People die vanuit deze cruciale rol binnen de bank een bijdrage levert in de verdere ontwikkeling en versterking van de organisatie. Een unieke kans voor een ervaren HR eindverantwoordelijke die graag deel uitmaakt van een bank met meerwaarde in de maatschappij en hieraan wil bijdragen. De bank is continu in beweging, moderniseert en is met haar strategie “ons kompas naar impact” gericht op het socialer & duurzamer maken van Nederland. Met een relatief nieuwe Board en een (terug)verhuizing in 2025 naar een volledig gemoderniseerd kantoor is het een goed momentum om ook de HR afdeling naar een next level te brengen in lijn met de koers van de bank.

Organisatie

BNG is marktleider in het publieke domein. Klanten zijn bijvoorbeeld gemeenten, woningcorporaties, zorg- en onderwijsinstellingen of nutsvoorzieningen. Daarbij gaan ze verder dan financieren. BNG denkt met de klant mee over duurzame oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Het draait dus niet om zoveel mogelijk winst, maar om het continu vergroten van de maatschappelijke impact. 

De cultuur van de bank wordt gekenmerkt door samenwerken, van elkaar leren en dagelijks werken aan nóg betere oplossingen voor hun klanten. 

Er wordt binnen BNG gestuurd op het creëren van een werkomgeving waarbinnen talent zich kan ontwikkelen. HR heeft een centrale plek binnen de bank en werkt nauw samen met alle afdelingen. 


Positie

Als Head of People van BNG ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen, vormgeven en uitvoeren van een heldere HR visie die nauw aansluit bij de strategie van de bank en bij de ontwikkelingen in de maatschappelijke context, arbeidsmarkt en wet- en regelgeving. Als Head of People maak je deel uit van het Senior Management team van de bank en je rapporteert rechtstreeks aan de CEO. Je geeft leiding aan een team van negen HR professionals. Daarnaast werk je samen met externe HR professionals die met jou vorm geven aan de verdere ontwikkeling, digitalisering en professionalisering van de people functie binnen de Bank. Je hebt een belangrijke rol als adviseur in de richting van het Executive Committee (ExCo). Je bent gesprekspartner voor de Ondernemingsraad en ook voor jouw peers op Senior Management niveau.

Een aantal van jouw verantwoordelijkheden in deze rol:


 • Je fungeert als strategisch sparringpartner voor de CEO en de ExCo met een heldere visie op het HR vak en materiedeskundigheid op breed HR gebied. 
 • Je bent eindverantwoordelijk voor de HR strategie en beleid, signaleert relevante ontwikkelingen en vertaalt deze in strategische HR keuzes met bijbehorende HR-implementatieplannen. 
 • Het aansturen, inspireren en coachen van het HR team om samen een optimaal resultaat te behalen. 
 • Het zorgdragen voor een effectieve informatiestroom over HR- strategieontwikkeling, implementatie en resultaten. Betrouwbare en tijdige HR management informatie, waaronder Key Performance Indicators en Key Risk Indicators zijn daarbij onontbeerlijk. 
 • Je bent verantwoordelijk voor het onderhouden en implementeren van beheerste en efficiënte HR processen. 
 • Je geeft richting aan het verder digitaliseren van de HR-processen voor een optimale employee journey, met oog voor de kwaliteit van alle operationele en ondersteunende HR-activiteiten. Profiel

Je herkent jezelf in het volgende: 


 • Academisch werk- en denkniveau en een integrale, vernieuwende en strategische visie op people thema’s, zoals leiderschapsontwikkeling, talentmanagement, recruitment, performancemanagement, successionplanning en diversiteit en inclusie. 
 • Inspirerend, enthousiast en betrokken: motiveert collega's om visie tot realiteit te maken. 
 • Ruime ervaring met het aansturen en professionaliseren van een afdeling HR. 
 • Capaciteit om op bestuurlijk niveau (ExCo/RvC) te opereren. 
 • Ondernemerschap: onderzoekende en nieuwsgierige geest, combineert HR-trends en ontwikkelingen en vertaalt deze in kansen. 
 • Digital savvy en data driven. 
 • Lef en durf: komt met voorstellen en heeft overtuigingskracht.
 • Kennis van en affiniteit met wet- en regelgeving, risicobewust.
 • Visie op hoe ESG strategie ook binnen de HR Strategie en het HR-beleid een plek vindt.
 • Samenwerken als bewezen kernkwaliteit: gericht op het brede verband, zoekt actief de samenwerking en co-creatie. 
 • Resultaatgericht van a tot z: maakt effectieve discussie en besluitvorming mogelijk, zet strategisch HR-denken om in kwaliteitsstukken op basis waarvan besluitvorming en implementatie kan plaatsvinden. 
 • Ervaring met HR-strategieontwikkeling en -toepassing van bijbehorende instrumenten. 
 • Je omarmt de waarden van de BNG.


Nieuwsgierig om meer te horen? Laat je gegevens achter via de knop of neem direct contact met ons op!

More information?

Get in touch with us.

Anne Marie Bakker
People & Change.
Anne Marie Bakker

Managing Partner

Marjolein Hes
People & Change.
Marjolein Hes

Vroom Executive